Laserele Diodă – O „forță” accesibilă
Într-un mod science fiction, laserele sunt cool, însă în lumea reală nu sunt utilizate pentru eliminarea inamicilor sau tăierea brațului lui Darth Vader.
Tipsurile acestora conțin fascicule luminoase și intense, cel care utilizează laserul folosind forța precisă și puternică a luminii pentru a obține cele mai bune rezultate.
Laserele au fost întâi postulate de Albert Einstein în 1916. El a sugerat stimularea unor porțiuni ale câmpului electromagnetic, producând astfel lumina amplificată. În anii 1950 și 1960 s-au făcut progrese în domeniul tehnologiei laser care au dus apoi la aceste tipuri de lasere pe care le utilizăm astăzi. Unul dintre aceste lasere este dioda.
Dioda este cel mai comun tip de laser, cu cea mai largă gamă de utilizări. Dacă ați fost la magazinul alimentar și ați văzut procesul de scanare a produselor, acela era un laser diodă. Alte utilizări includ domeniul telecomunicațiilor, imprimante laser, pointere, CD/DVD/Blu-Ray.
Laserul diodă a fost dezvoltat la începutul anilor ’60 de către Robert N. Hall, în anul 1966 obținând brevetul SUA pentru dispozitivul semiconductor de emisie stimulată.
În domeniul stomatologic s-au făcut mari progrese, dimensiunile laserelor diodă fiind din ce în ce mai reduse, iar interfața mult mai prietenoasă. Aceste caracteristici ajută la realizarea procedurilor de țesut moale, unde este necesară o bună hemostază.
Laserele diodă au numeroase caracteristici, fiind versatile din punct de vedere clinic. Modurile de terapie includ chirurgia țesutului moale, albire și terapia durerii. Există de asemenea cursuri chiar în România care vă pot ajuta să utilizați laserul.
Laserele revoluționează lumea medicală și sunt utilizate de stomatologi pentru:
- Gingivectomii
- Tratarea pungilor parodontale
- Frenectomii
- Excizii
- Ulcer aftos
- Hemostază
- Descoperire implant
- Alungire coronară
- Albire
- Terapia durerii
Aflați mai multe despre cursurile pe care le puteți face pentru o utilizare eficientă a laserului.
Galaxia nu este totuși atât de departe, iar dacă dușmanul dumneavoastră este reprezentat de problemele dentare, laserul vă poate ajuta să scăpați de ele!