Biolase BlogStiri. Evenimente. Hands-ON.

Ortodonție asistată laser

Știm deja faptul că laserele sunt un instrument de mare ajutor care contribuie la îmbunătățirea tratamentelor, dar și la confortul sporit al pacientului.

Utilizarea laserelor în ortodonție este un concept relativ nou, dar cu o mare capacitate de extindere datorită faptului că medicii ortodonți se bucură de eficiența laserelor și simplitatea utilizării lor.

Laserele diodă încep să fie integrate și în cabinetele medicilor ortodonți, existând studii* care demonstrează avantajele utilizării lor în estetică și în chirurgia țesutului moale. Există numeroase proceduri ce pot fi realizate cu ajutorul laserului, alături de terapia durerii după activarea ortodontică:

Gingivectomie & operculectomie

Laserele vă oferă o opțiune minim invazivă pentru excizia țesutului gingival și asigură o vindecare optimă

Augmentare de papilă

Reconturarea de papilă este efectuată de obicei în contextul gingivectomiei sau gingivoplastiei. Laserele sunt eficiente și precise în tratarea hipertrofiei sau lipsei de atașament a papilei interdentare pentru a îmbunătăți estetica conturului gingival fără efecte negative asupra țesutului.

Frenectomie

Laserele minim invazive sunt ideale pentru gestionarea unui fren.

Expunerea dinților

Laserele ajută la reducerea timpului necesar pentru îndepărtarea țesutului moale

Igiena orală

Igiena orală slabă este frecventă la pacienții purtători de aparat ortodontic, fapt ce poate determina creșterea excesivă a țesutului gingival, formarea pseudo-pungilor și probleme de retenție a plăcii bacteriene. Laserele pot fi utilizate cu succes pentru eliminarea pseudo-pungilor și pentru a le oferi pacienților un acces mai bun, ajutându-i astfel să-și îmbunătățească sănătatea orală.

Tratamentul leziunilor aftoase și ulcerative

Low Level Laser Therapy reduce disconfortul asociat ulcerului aftos și leziunilor, accelerează timpul de vindecare și scade recidiva lor.

Alungire coronară

Laserele vă ajută să conturați cu precizie țesutul moale pentru a expune structura sănătoasă a dintelui, dar și pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului pacienților.

Albire dentară

Aceste lasere beneficiază de un protocol prin care se obține o albire mult mai rapidă față de orice altă metodă, fapt ce conduce spre o sensibilitate minimă pentru pacient.

Durere ATM

Un pacient supus ședințelor stomatologice îndelungate va acuza durere în ATM. Laserele pot reduce rapid durerea și inflamația articulației temporomandibulară cu ajutorul Low Level Laser Therapy (LLLT). LLLT ajută la regenerarea terminațiilor nervoase și a vaselor sangvine afectate și oferă un efect analgezic în gestionarea durerii.

SURSA

WaterLase Express

Faceți cunoștință cu Waterlase Express, a cincea generație de lasere YSGG pentru toate tipurile de țesut. Waterlase are puterea și ușurința de a rezolva problemele dentare mai eficent decât v-ați aștepta.

Mai mult...

EPIC Pro

Epic Pro oferă cea mai mare putere a unui laser diodă din stomatologie, fiind primul produs care urmează să fie introdus ca urmare a ­acordului strategic de dezvoltare dintre BIOLASE și IPG Medical.

Mai mult...

Biolase EPIC X

Noul laser cu dioda EPIC X este un dispozitiv chirurgical si terapeutic aflat in avangarda tehnologiei, conceput pentru

Mai mult...

image

image

image

image

image

image