Cum tratăm bolile parodontale cu ajutorul laserului?
Disconfortul simțit la nivelul cavității bucale, costurile și timpul necesar sunt probleme majore pentru pacienții cu afecțiuni parodontale, ceea ce poate face planificarea unui tratament pentru ei dificilă.
Metodele tradiționale de curățare profundă sunt o experiență înfricoșătoare pentru pacienți, responsabilitatea medicului stomatolog fiind să îi informeze în legătură cu alternativele pe care le au, incluzând aici tratamentul sigur și eficient cu laserul.
De-a lungul ultimilor 50 de ani, laserele și-au găsit drumul în oftalmologie, oncologie, chirurgie estetică, cercetare biomedicală și stomatologie. Iată ce pacientul are nevoie să știe despre lasere și parodontopatie:
Conștientizare
Bolile parodontale sunt printre cele mai mari amenințări la adresa sănătății dentale a adulților. Un raport recent al Centrelor de Control al Bolilor indică faptul că 47,2% dintre adulții care au 30 de ani sau mai mult suferă de o boală parodontală.
O opțiune mai bună
Laserele sunt o opțiune avansată de tratament medical, folosite la tratarea pacienților cu boli parodontale. Tratamentul este mai puțin invaziv, conforul pacientului fiind sporit. Rezultatul implică mai puțină sângerare, umflături sau disconfort.
De ce funcționează tratamentul laser?
Protocolul REPaiR WaterLase pentru parodontopatie gestioneză infecția, țesutul necrozat, germenii anaerobi și alte elemente înconjurătoare compromițătoare. Protocolul WaterLase REPaiR este o alternativă extrem de eficientă și confortabilă în comparație cu procedurile chirurgicale tradiționale.
Avantaje
Datorită dimensiunilor reduse ale fasciculului laser, acesta permite tratarea țesutului în condiții de siguranță, fără a afecta zonele înconjurătoare.
Avantajele noului WaterLase iPlus 2.0 includ:
- Terapie minim invazivă
- Tratați locul specific sau întreaga cavitate bucală
- Susținut de dovezi clinice
- Îndepărtare ușoară a țesuturilor nesănătoase
- Promovează creșterea ligamentului
- Ucide bacteriile prezente în pungile parodontale
- Structura sănătoasă a dintelui rămâne intactă
- Timp de recuperare mai scurt
Laserele în medicină
Laserele sunt utilizate cu mai multe scopuri medicale, inclusiv angioplastie, diagnosticarea cancerului, tratarea cancerului, dermato-cosmetică, dermatologie, litotripsie, mamografie, imagistică medicală, microscopie, oftalmologie, prostatectomie și chirurgie.
Tehnologia laser continuă să crească în popularitate în domeniul medical. Aceste mici fascicule de lumină pot revoluționa stomatologia și tratarea bolilor parodontale.